
De tar över Sjövillan
Nu kan Siljan News avslöja vilka som tar över driften av Restaurang Sjövillan i Rättvik. Restaurangen som varit stängd för renovering sedan de förra ägarna sade upp avtalet med fastighetsägaren. Den femte januari öppnas dörrarna och det är krögarparet Linn och Magnus Ollas som idag driver Bruntegården som är de nya krögarna.
—Vi har tänkt att skapa en miljö och meny för alla tillfällen och dagar, ett brasserie. Det blir allt från snacks, skaldjur, förrätter, soppor, varmrätter som grillad fisk, köttbitar och köttbullar. Lägg därtill ostar och desserter. Jag tror inte att det finns något liknande ställe i Dalarna idag, säger Magnus.
På Bruntegården är ledorden tradition och nytänkande. På Sjövillan kommer krögarparet att ägna sig åt á la carte inriktad mat, enkelt men vällagat.
—Mat skall vara intressant, roligt, gott och fyllt av kvalité. Gjord av de bästa råvarorna, som jag gärna hämtar i närområdet. Menyn kommer att variera allt efter säsongen för de bästa råvarorna, säger Magnus.
Magnus ser inte den här satsningen som att han konkurrerar med sig själv och heller inte med någon annan av krogarna i Rättvik, utan mer som ett komplement.
—Vi ser också synergieffekter i det här genom att samordna inköp och sedan tror jag att båda ställena får draghjälp av varandra.
Förutom matsidan så kommer paret att satsa på bar delen. Där det serveras mat efter en egen lite mer avskalad meny. Tanken är att ge Rättvikarna och tillresta ett alternativ till sina egna vardagsrum.
—Läget är väldigt bra och med tanke på den täta turisttrafiken under sommaren så är det perfekt. Men vi vill som sagt vara ett ställe för alla, barnfamiljer, jubilarer och affärsfolk. Vi kommer också att servera lunch.
Den nya satsningen innebär också att företaget nyanställer sex personer och att man under sommaren ytterligare förstärker på personalsidan.