
Knäckebröd från Leksand ska nu distribueras fossilfritt
Leksands Knäckebröd och MaserFrakt inleder ett samarbete för att minska klimatpåverkan från transporter. Från och med nu kommer företagets knäckebröd att fraktas fossilfritt inom Sverige.
MaserFrakt är en av landets största maskin- och transportförmedlare och har under flera år arbetat med att utveckla mer hållbara transportlösningar. Samarbetet med Leksands Knäckebröd är en del av företagets långsiktiga strategi att bli fossilfritt till 2030 och klimatneutralt till 2035.
”Våra företag har mycket gemensamt, bland annat att vi båda strävar efter att vara bäst i klassen på hållbarhet. Leksands Knäckebröd ställer tydliga krav och tänker hela kedjan vilket utmanar oss på ett bra sätt. Efter en hel del förberedelser och jobb kan vi nu möjliggöra fossilfria transporter genom Sverige”, säger Frida Bergström, chef för försäljning, kvalitet och miljö på MaserFrakt.
Transportsektorn står för en stor del av de globala utsläppen, och genom att satsa på fossilfria alternativ kan företag bidra till att minska koldioxidutsläppen och öka användningen av hållbara drivmedel.
Leksands Knäckebröd ser samarbetet med MaserFrakt som ett viktigt steg i företagets hållbarhetsarbete.
”För oss är hållbarhet både en tradition och en självklarhet. Som familjeföretag tittar vi inte på kvartalsekonomi, vi tittar på sekel. Med fossilfria transporter har vi kommit ännu en bit på vägen i vårt hållbarhetsarbete”, säger Annika Sund, marknadschef på Leksands Knäckebröd.
De fossilfria transporterna baseras främst på HVO100 och flytande biogas, medan de utsläppsfria alternativen består av el- och bränslecellsfordon. Genom att successivt ersätta fossila bränslen med hållbara alternativ kan företaget minska sitt klimatavtryck och bidra till en mer hållbar transportsektor.
Genom samarbetet med MaserFrakt säkerställer Leksands Knäckebröd att deras produkter distribueras på ett mer miljövänligt sätt, samtidigt som det stärker båda företagens hållbarhetsmål. Transporter är en central del av livsmedelskedjan, och att minska dess miljöpåverkan är en viktig del i den pågående omställningen mot en mer hållbar framtid