Alexandra Bennström och Erika Hinz uppmärksammar Lena Lagestam på Give Me 5.

”Inte töntig att vara schysst”

Dela:

Organisationen Give me 5 och blåsorkestern Gagnef Winband från Gagnef är årets Dalastipendiater. Stipendierna går till ”initiativrika personer som gjort långsiktigt och bra arbete i Dalarna.”

Stipendiemottagarna fick ta emot 10 000 kronor vardera från Sparbanksstiftelserna och Swedbank i Djurås under fredagens företagarfrukost i Djurås.

– Jag vill bara förtydliga att det här inte är ett stipendier som man kan söka. Vi har en stor jury som utser privata aktörer eller organisationer som gjort samhällsnytta, meddelade Swedbanks Alexandra Bennström.

”För ert engagemang i cilivilkurage, empati och vikten av att vara schysst, Give Me 5 är viktiga för samhället”

Lena Lagestam från Give me 5 fick ta emot blommor, diplom och en stor gul check på tio tusen kronor.

– Det här känns superkul och oväntat, varken jag eller grundaren Johan Peters har någon aning om vem som nominerat oss.

Give Me 5 är en del av företaget Smartsigns CSR-arbete (företagare som ger tillbaka till samhället). Organisationen fokuserar på hur människor beter sig emot varandra i samhället. I ett allt hårdare samhällsklimat vill organisationen genom till exempel gratisevenemang uppmärksamma människor som gör gott för andra. 

Vad är schysst för dig?

– Att lyfta någon annan för att den ska må bra. Det har blivit töntigt att vara schysst och mesigt att vara snäll, men det är inte töntigt att vara schysst. Vi på Give Me 5 vill att folk ska börja prata om hur man beter sig mot varandra, säger Lena Lagestam.

Stipendiet innebar också att Smartsign ökar satsningen på Give me 5.

– Johan blev så glad för utmärkelsen, så han sa att han dubblar summan till vår rörelse, berättar en glad Lena Lagestam.

Jan Sjönneby med blåsorkestern Winband tar glatt emot blommor, diplom och en check.

Efter 33 år i lång och trogen tjänst och initiativtagare för Winband tar en glad Jan Sjönneby emot applåder från Gagnefs företagare. Under många år har Winbands 40 musiker berikat Gagnefs kulturliv.

– Hela blåsorkestern är glatt överraskade och givetvis jätteglada för den här utmärkelsen! Berättar Jan Sjönneby. 

Linda Axelsson
Linda Axelsson
linda.axelsson@siljannews.se
    Dela: