Siljan News logo
Annons
Brasserie Udden kommer att öppna i ny regi sommaren 2024. Arkivfoto. Jörgen Wåger

Ny krögare för Brasserie Udden

Brasserie Udden får ny krögare i sommar. Det är Leksands-baserade restaurang- och cateringföretaget Mat Vid Siljan AB som tar över den så vackert belägna restaurangen. Brasserie Udden kommer att öppna den 31 maj.

I slutet av maj öppnar alltså den vackert belägna sjökrogen vid Orsasjöns strand i ny regi för sommarsäsongen.

”Såväl turister som lokalbor är välkomna till krogen från morgon till kväll när det under sommaren kommer erbjudas såväl frukostbuffé som dagens lunch och pizza och grillbuffé på kvällarna av den nya krögaren”, står att läsa i det pressmeddelande som skickats ut.

Annons
Brasserie Udden. Arkivfoto. Jörgen Wåger

Redan den 1 april tar Mat vid Siljan AB över driften för Brasserie Udden. Företaget som bland annat driver restaurangerna och barerna på Tegera Arena och Leksand Sommarland.

”Jag är både glad och förväntansfull inför sommaren och ser fram emot att få välkomna
sommargästerna till Brasserie Udden. Det är en fantastisk plats för en sommarkrog och jag ser fram emot att ta stafettpinnen vidare i att förvalta denna unika plats i Orsa”, säger Andreas Jonsson, verksamhetschef på Mat vid Siljan, i pressmeddelandet.

Brasserie Udden ligger som bekant precis i anslutning till Orsa camping. First Camp som också står som hyresvärd för restauranglokalerna.

”Vi är väldigt glada att få välkomna Mat vid Siljan till Orsa och driva Brasserie Udden framåt. För våra sommargäster betyder det mycket att vi nu kommer att kunna få erbjuda den högkvalitativa restaurangupplevelse som Mat Vid Siljan levererar redan idag på sina
restauranger i Leksand”, säger Mikael Wåhlund, Regionchef på First Camp, i samma pressmeddelande.

Annons

Det berättas att en av nyheterna blir att såväl campingens gäster som lokalbor kommer att kunna njuta av en frukostbuffé varje morgon i Brasseriet från midsommar och framåt.

Frukostserveringen, i tillägg till den planerade lunchserveringen samt pizza- och grillbuffé på kvällarna, kommer innebära en utökning av såväl verksamheten som antal anställda.

”Vi har redan dragit igång rekryteringen av serveringspersonal och kockar som ska jobba med oss hela sommaren. Vi söker även efter en restaurangchef som kan driva restaurangen utifrån lokala förutsättningar med event och servering, så totalt söker vi cirka 15 personer inför sommaren”, informerar verksamhetschefen Andreas Jonsson.

Mat Vid Siljan kommer även fortsätta med kvällsevenemang på Brasserie Udden under sommaren.

De senaste åren är det Wasastugan och familjen Feem som drivit Brasserie Udden, men från i sommar är det alltså ny krögare.