Vasaloppet på Insjöns skola

Dela:

Måndagen den 15 februari ordnade Fritids Vasaloppet på Insjöns skola.

I och med sponsringen från Leksands Sparbank och samarbetet med Svenska Skidförbundet under förra året, så var det möjligt att arrangera ett Vasalopp i år. Vi har blivit sponsrade med skidutrustning åt barnen så det fanns till utlåning för de som inte hade egen utrustning.

På rasterna har det varit skidåkning och skridskoåkning som rastaktivitet och även på fritids på eftermiddagarna så vi har passat på att träna, då snötillgången efter jullovet varit på topp. Vi har gjort i ordning en skidbana på fotbollsplanen med hopp och olika hinder så de har fått utmana sig själva och varandra.

Aktiviteten skidåkning har varit uppskattad av eleverna och som mest har det varit ett 50-tal som åkt som mest under rasterna. Elever som aldrig har stått på ett par skidor förut, har gnidigt på som bara den och skidat för glatta livet. Alla barn som ville åka fick vara med. Runt 112 stycken barn skidade runt i spåren.

VI hade fått uppkört två olika slingor på åkern mellan skolan och kyrkan, den längsta slingan var 1.3km och den kortare var 400 meter.

Det var egengjorda skyltar utplacerade utefter spåren med alla kontrollers namn.

Alla körde efter egen förmåga, så varven blev många för vissa.

Leenden var många, de sken i kapp med solen och tillika vi pedagoger som njöt av att se alla barnen ta sig fram i spåret.

Det var lite kyligt på morgonen men solen strålade och det blev en fantastisk dag.

Alla barnen fick varsin nummerlapp vid starten och vid målgång fick de välförtjänt blåbärssoppa och diplom för väl genomfört lopp i Fäders spår för framtids segrar.

Text: Pedagogerna på Fritids, Insjöns skola.

Insänt
Insänt
    Dela: