Bergkvist-Insjön får ny huvudägare

Dela:

Bergkvist-Insjön AB går samman med Morabaserade Siljan Group AB, detta meddelade Insjöföretaget under onsdagen i ett pressmeddelande. Detta för att skapa en stark gemensam sågverkskoncern i Dalarna.

— Vi är stolta över att kunna genomföra en affär som tryggar den långsiktiga utvecklingen av verksamheten i Insjön. Bergkvist-Insjön och Siljan kompletterar varandra både vad gäller produktsortiment och marknad och tillsammans har vi dessutom en betydande råvaruorganisation i regionen, vilket gynnar skogsägarna och andra intressenter i branschen, säger Ulf Bergkvist, ordförande i Bergkvist-Insjön AB.

Detta innebär att Bergkvist-Insjön AB får en ny huvudägare i Dilasso Timber AB som sedan i maj förra året också äger Siljan Group AB. Tillsammans ska man nu bilda Bergkvist-Siljan med produktion i såväl Insjön som Blyberg.

Siljan Group är, precis som Bergkvist-Insjön, ett mångårigt företag i branschen. Bolaget grundades i Mora 1897 och omsätter idag cirka 1,4 miljarder kronor och har cirka 200 anställda.

— Jag ser fram emot ett spännande jobb tillsammans med Bergkvist-Insjön. Vi är ju redan idag goda grannar och de båda bolagen har snarlika kulturer och passar varandra bra. Siljan och Bergkvist-Insjön är koncerner med starka, stolta rötter i bygden, och den här affären skänker framtidstro för såväl kunder och leverantörer som anställda, säger Jon Hansson, VD Siljan Group AB.

Bergkvist-Insjöns VD, Anders Nilsson, kommer tillträda som koncernchef för den nya koncernen Bergkvist-Siljan.

— Den här affären ger oss möjlighet att skapa ett konkurrenskraftigt sågverksföretag i ett riktigt bra råvaruområde, säger Anders Nilsson.

Framåt hösten väntas den nya koncernen börja ta form. Fram till dess fortsätter verksamheterna i Bergkvist-Insjön och Siljan Group som vanligt. Familjen Bergkvist, som ägt bolaget i fyra generationer, kommer fortfarande vara betydande delägare i den nya koncernen.

Rasmus Näsman
Rasmus Näsman
rasmus.nasman@siljannews.se
    Dela: