Siljan News logo
Annons
Anita Östlin och Per-Erik Persson ägarparet bakom A&P Thai flyttar thairestaurangen hem till gården. Arkivfoto: Linda Axelsson.

”Nu blir det thaimat hemma på åkern igen”

I våras sa Per-Erik ”Mazen” Persson upp hyreskontraktet för restauranglokalen på Hedvägen 30 i centrala Mockfjärd. Han, frun Anita Östlin samt den thailändske kocken Phongthep Ögren flyttar istället hem verksamheten till åkern igen. Det var där de startade med sin thaivagn för ett antal år sedan, nu bygger de istället en ny restaurang vid huset i Benarvet.

Med sig i flytten tar de restaurangköket, thaikryddor och rissäckar för nu ska det bli pad thai så det står härliga till i Benarvet. Per berättar att när han gick runt för att få grannarnas godkännande av etableringen av den ny-gamla restaurangen sa en äldre dam: Ja ät int tåcken mat ja, samtidigt som hon välkomnade restaurangen tillbaka hem till grannskapet.

Annons
Kocken Phongthep Ögren. Arkivfoto: Linda Axelsson.

Per och Anita har nu köpt in tre stycken så kallade skolhusmoduler och fraktat hem, tillsammans blir dessa en restaurang på 81 kvadratmeter. För stamkunder och matgästerna blir det inte mycket längre till den nya restaurangen, den ligger bara 600 meter ifrån där den är belägen idag. Sista veckan i september så stänger man restaurangen för att redan fem dagar senare,  sista helgen i månaden öppna upp den nybyggda A&P Thai.  

Kommer det bli några förändringar på menyn?

— Ja, vi kommer utöka matsedeln med fler thailändska rätter och tyvärr kommer vi behöva höja priset en aning. Allt har blivit dyrare, alltså nu kostar paprikan 64,50 kronor och fläsket gick precis upp med 22 kronor. Det blir absolut ingen chockhöjning hos oss, men eftersom priserna på råvaror har sprungit iväg och då speciellt grönsaker så behöver vi höja lite grann. 

Annons

De kommande dagarna spikar man panel och förbereder marken för en uteservering och även en boulebana. Den nya restaurangen kommer ha plats för drygt 20 sittande matgäster, men enligt Per är det fortfarande take away-mat som är den största inkomsten, hela 70 procent av försäljningen kommer ifrån hämtmaten.

Jobbar ni 200 procent nu? 

— Det räcker inte, skrattar restaurangägaren och berättar att all vaken tid som de inte är i restaurangen går till att bygga den nya verksamheten.

— Nu kommer vi bara ha 25 meter till jobbet, men vi kommer säkert försova oss ändå, skrattar han. 

Annons
Annons
Annons
Annons