”Man måste satsa!”

Dela:

Trots coronapandemi och tuffa tider har näringslivet och företagandet i Leksands kommun fått se ett gäng nu tillskott på den lokala marknaden. Klädbutiker, frisörsalonger och utbyggnad av restauranger är några av satsningarna som gjorts. Det mesta har skett inne i centrum men även på Åkerö händer det nya spännande saker.

22-årige Erik Vestlund är nästa entreprenör att ställa in sig i raden av nysatsande. Vid Bilbolaget och CrossFit-Leksands tidigare lokaler har Vestlund valt att etablera Ambix Fordonsservice. Ambix, ja det var ett namn som Erik och flickvännen hittade på under en resa i Asien och fordonsservice, ja det är just fordonsservice.

— Idén har jag haft länge och det har mest handlat om att hitta ett ställe det går att genomföra den på. Det är inte bara att slå upp en tvätt, det krävs en hel del annat också. Jag har klurat jättelänge men det var i februari som jag såg att chansen fanns. Då tog jag den, berättar Erik Vestlund.

Erik beskriver sig själv som en människa som brinner för att skapa saker och att han ser stor potential i branschen.

— Sen att jag älskar att hålla med fordon är ju ett stort plus. Jag såg den här lokalen som kändes helt perfekt och det var bara att köra igång. Nu har det varit väldigt mycket snickeri och arbete med att färdigställa lokalen, men det har börjat rulla in lite jobb här under tiden ändå.

Än är lokalen inte helt klar men den är ändå tillräckligt i ordning för att kunna bedriva verksamhet i. Vad är det då Erik kommer erbjuda?

— Det blir rekond och tvätt av de allra flesta fordonen. Störst fokus kommer ligga på bilar men även båtar, husvagnar och husbilar.

Även den mest slitna och tillsynes tråkiga bil ska kunna få en nybilskänsla över sig när Erik är färdig med sitt hantverk, det är ambitionen och målet. Ett annat mål är att kunna arbeta heltid vid fordonsvården. För tillfället jobbar Erik på Stena i Borlänge samtidigt som han alltså sjösatt sitt egna projekt på Åkerö. Lite längre fram hoppas han dock kunna lämna arbetet i Borlänge och lägga all tid i Leksand.

— Längre fram vill jag nog dessutom få in lite folk och även utveckla verksamheten en aning med att inte enbart ta in kunders fordon utan också köpa in fordon att fixa till för att sedan sälja vidare. Men det ligger längre fram i tiden och då skulle jag nog behöva en större lokal också. Så länge jag håller till här kommer jag vara själv.

Men 22 år ung och ett heltidsjobb i dessa tider som råder, hur kommer det sig att ändå vågar satsa på någonting helt nytt?

— Man måste satsa! Trots de tuffa tider som råder har det gått ganska bra och branschen är inte lika hårt drabbad som de flesta andra. Kunderna lämnar in sin bil som jag pysslar med under dagen, det blir liksom ingen närkontakt. Sen fanns det med i bakhuvudet att om inte jag tar den här chansen med den här lokalen, ja då försvinner den säkert till någon annan. Då var det bara att köra!

Det är med både förtjusning och en liten gnutta nerv som Erik ser framemot sitt nya äventyr.

— Det känns väldigt spännande! Visst är man lite nervös över hur det kommer gå, men jag har en bra känsla och tror det kommer bra, avslutar Erik Vestlund.

Rasmus Näsman
Rasmus Näsman
rasmus.nasman@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla