Siljan News logo
Annons
Gördalen Backcountry som nu blir Skräddarns Motell och Restaurang. Arkivfoto Nisse Schmidt

Fredrik och Katta tar över driften av Gördalen Backcountry

För ett år sedan tog paret Fredrik Nallgård och Katta Jagiello över Skräddarns Fjällgård i skoterparadiset Gördalen.

Paret som bor i Älvdalen flyttar vintertid till snösäkra Gördalen. Byn som är synonymt med massor av snö och skoteråkning.

Skräddarns Fjällgård blev i fjol deras och runt fjällgården byggde de upp en verksamhet med skoterevents och skoterhyra. Basen blev Skräddarns fjällgård.

Annons
Katta Jagiello med skotrar och den fina fjällgården i bakgrunden. Arkivfoto Nisse Schmidt

Nu tar paret nästa steg och det när man arrenderar Gördalen Backcountry. Den ganska nya boendeanläggningen med restaurang vid norska gränsen.

— Vi arrenderar boendet och restaurangen och tar över driften av anläggningen, berättar Katta.

Ägarna av Gördalen Backcountry fortsätter med att utveckla området och sälja fritidstomter, men släpper driften av boendet och restaurangen.

Det innebär att Fredrik och Katta utöver Skräddarns Fjällgård även kommer att driva Gördalen Backcountry som nu blir Skräddarns Motell och restaurang.

— På Skräddarn har vi idag enbart frukost. Våra gäster har där nyttjat Café Gosen i bystugan för middagar och den möjligheten har vi kvar, men nu får vi också en egen restaurang, säger Fredrik Nallgård.

Fredrik Nallgård och Katta Jagiello. Foto privat

När verksamheten startas upp till nyår så kommer Gördalens Backcountry att drivas under det nya namnet Skräddarns restaurang och motell.

— Det finns då en tydlig koppling mellan de två anläggningarna och vi kommer också att erbjuda skjuts för matgäster mellan Skräddarn i byn och restaurangen vid gränsen, säger Fredrik.

För att klara driften av restaurangen och motellet kommer personal att anställas.

— Vi har klart med en kock och ska nu utbilda oss själva i de regler som gäller för att få det serveringstillstånd vi har sökt, säger Katta.

Både hon och Fredrik berömmer kommunen som varit väldigt hjälpsamma med att ge paret information och kunskap om vad som krävs för att driva en restaurang med serveringstillstånd.

— Det är ett omfattande regelverk, men vi har haft väldigt bra stöd från kommunen, säger Katta.

För Katta och Fredrik har övertagandet av motell- och restaurangverksamheten vid gränsen gått väldigt fort.

— Det har handlat om en möjlighet som dök upp bara för några veckor sedan. Nu är vi i full färd med att få till allt som krävs. Lokalerna finns ju redan, men det är mycket som vi måste ordna och vi räknar med att kunna öppna verksamheten till nyår.

Annons

Parallellt med att få igång verksamheten vid gränsen i nya Skräddarns motell och restaurang så jobbas det fortsatt med Skräddarns Fjällgård.

När snön faller och skoteråkarna kommer till Gördalen, då ska paret Fredrik Nallgård och Katta Jagiello var redo, till den här vintern med två anläggningar i lilla fjällbyn Gördalen.

Drömväder i Gördalen när snön ligger djup. Arkivfoto Nisse Schmidt
Läs även: