”Som Pulp Fiction fast i Rättvik”

Dela:

Jag vet att myrorna är många fler men det är det första intrycket jag får när jag går in i före detta Turisthotellets lokaler i Rättvik. I vår så ska allt vara klart då under det nya namnet Hotell Rättvik. Liknelsen med myrorna är förstås den att det jobbas både högt och lågt på alla våningar.

Två bröder Torslund med förnamnen Fredrik och Jonny samt den sistnämndes fru Linda är navet i förändringen av hotellet.

— Det finns en stor potential i Rättvik vilket inte alla har uppmärksammat. Inte bara för att det händer mycket här på aktivitetsfronten utan att det är rätt trevligt här när det inte händer något. Läget nära tågstationen. En rad stora event med Dalhalla och Classic Car Week i spetsen och Vasaloppet som spiller över till Rättvik gör att vi tror stenhårt på det här, säger Jonny.

Det är mycket att tänka på när ett hotell skall renoveras och trion har fått lära sig saker som gemene man aldrig tänker på. Vid valet av toalettstolar i rummen så gällde det att välja modell som minimerar städtiden till exempel.

—Vad det gäller 50-tals restaurangen som ligger i bottenvåningen så har vi länge letat lokal i Rättvik för att kunna öppna en sådan typ av krog. När vi sedan såg att hotellet var till salu så slog vi till. Läget vid riksvägen är perfekt. Efter ett tag fick vi kontakt med Åsa Wickberg och Morgan Södergran som driver Diner 45 utanför Sunne. Så vår 50-tals inspirerade krog blir en systerkrog till den utanför Sunne, säger Jonny.

Det är en historia för sig när Åsa, som på den tiden gav ut tidningen Lucky Rider, kände att hon behövde ha en lokal för att sälja boots och andra westernprylar i. Hennes sambo Morgan föreslog att de också skulle servera mat. Resten är som det brukar heta historia. Idag har det blivit ett utflyktsmål.

— Hotellet kommer att ha 20 rum. En svit, två familjerum, standard och dubbelrum samt superior rum med utsikt över Siljan. Bokningar har redan börjat att trilla in från Amerika, Ryssland och en hel del holländare har visat stort intresse för att bo hos oss, säger Fredrik.

Restaurangen är amerikanskinspirerad med en svensk twist. Originalrestaurangen utanför Sunne har stått som mall och hela menyn är skapad av Åsa och Morgan som också går in som delägare men bara i restaurangrörelsen.

— Vi inviger hela stället den 27 april så nu gasar vi allt vad det går. Vi har precis rullat in en bil i restaurangen och i den kan man sitta och äta, säger Jonny.

Har du sett filmen Pulp Fiction så fattar du. Stället skall vara öppet sju dagar i veckan och serverar amerikansk frukostbuffé för allmänheten.

— En sak som har varit extra skoj är att se engagemanget under byggtiden. Vi har anlitat lokala hantverkare och det känns som om det har fört med sig att det här blir hela bygdens angelägenhet, säger Jonny.

Undrar du hur Linda och bröderna Torslund hittade till Rättvik så är svaret Classic Car Week. 13 år har gått sedan trion flyttade hit och dessförinnan besökte trion bilveckan kontinuerligt. Tro nu inte att de ger sig med detta. Drömmen är att etablera restaurangkonceptet på fler ställen i landet.

Mats Ingels
Mats Ingels
mats.ingels@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla