Siljan News logo
Annons
Högfjällshotellet

Sälens Högfjällshotell välkomnar SkiStar som nya driftsansvariga

Från och med 1 maj går Sälens Högfjällshotell in i en ny, spännande era med SkiStar som nya driftsansvariga – men med samma passionerade team vid rodret. Med hjärta för Högfjällshotellets historia, levande kultur och prisbelönta mat- och dryckesutbud är målet att både bevara det unika och samtidigt lyfta upplevelsen till nya höjder för såväl trogna stamgäster som nya upptäckare, skriver SkiStar i ett pressmeddelande.

”Vi är otroligt stolta och glada över att ta över driften av legendariska Sälens Högfjällshotell och få fortsätta utveckla detta fantastiska resmål tillsammans med det engagerade teamet på plats,” säger Lina Gabrielson, Direktör SkiStar Lodging.

Annons

När familjen Backner – som med stort och innerligt engagemang förvaltat ”Högis” i över tre decennier – valde att lämna vidare stafettpinnen, blev det avgörande att hotellet hamnade i händer hos en aktör som kan bära det vidare med motsvarande ambitioner.

”Det känns fantastiskt att få ta det här ikoniska hotellet in i framtiden tillsammans med SkiStar. Mitt fokus ligger på att värna om själen i huset – den historia och känsla som gästerna älskar – samtidigt som vi öppnar upp för utveckling och nya upplevelser. Vi vill att våra stamgäster ska känna sig hemma, och att nya gäster ska förälska sig i Högis från första stund,” säger Martin Sahlberg, operativ chef för Sälens Högfjällshotell.

Martin berättar vidare; ”Nyheter inför vintersäsongen 2025/26 är, förutom en lätt uppfräschning av hotellet, att även se över några av våra restaurangkoncept; Pianobaren, husets hjärta, kommer att moderniseras med målet att bli fjällens bästa cocktailbar. Onkel Jean kommer öppnas upp och bokningsbar hela vintersäsongen, men vi fortsätter även med de senaste årens lyckade satsning på gästspel med några av Sveriges bästa kockar och sommelierer. Sälens Högfjällshotell skall fortsatt vara fjällvärldens gourmetdestination med fantastiska restaurangkoncept som passar många. Den mångåriga satsningen på vin fortsätter vi med och målet är satt – guld i någon av kategorierna i Star Wine list.”

Hotellet stängde för denna vintersäsong den 27 april och öppnar upp för stora grupper under barmark samt för Cykel Vasan. Torsdag den 4 december öppnar hotellets dörrar igen.

Annons