Siljan News logo
Annons
Foto: John Leander

Äntligen får alkohol serveras – Nya restaurangen tror på lyft

Efter Restauang Hong Kong i Smedjebacken tog nya ägare över i april och bytte namnet till Dalasmed.

Men man fick vänta på att servera alkohol efter en liten anmälningsmiss.

Nu är det dock fritt fram och det finns klara förhoppningar för mer liv och rörelse under kvällstid.

När restaurang Dalasmed slog upp portarna i mitten av april var det ett par detaljer som ägarna behövde få till. Dels få upp en ny skylt så att gäster skulle förstå att de fanns, dels få till en bra meny och dels få alkoholserveringstillstånd.

Den tredje detaljen kom att dröja lite längre än det från början var tänkt och serveringstillståndet blev klart först i dagarna. Men nu är det på plats och gäller mellan 11 och 22 alla dagar i veckan. Nesim Agerman, som driver restaurangen tillsammans med Seymus Kilic, är nöjd.

— Det känns bra. Nu har vi skyltarna uppe också. Saker börjar komma på plats.

Annons
Nesim Agirman är en av ägarna som driver Dalasmed. Foto: John Leander

Nesim Agerman berättar att han inte är överraskad över att det tog lite tid att få serveringstillståndet klart.

— Det är ofta detaljer och så hann vi inte anmäla vid första tillfället vi tänkte göra det.

Vad betyder det för restaurangen att ni kan servera alkoholdrycker nu?

— Det har ju varit lite mindre folk i restaurangen på kvällarna. Nu räknar jag med att det blir lite mer liv även på kvällstid.

Annons

Hur har det gått annars hittills?

— Det har känts jättebra. Vi hade ju ingen meny och inga skyltar tidigare, men det har ändå gått bra och jag märker att det bara blir bättre. Så jag vill gärna tacka för allt stöd och alla som kommer och äter hos oss.