
Beer Factory investerar – byter flaska mot burk och hoppas på gårdsförsäljning
Nu byter Beer Factory ut sina glasflaskor till burkförpackningar i stället. Den nya burkförpackningen är inte bara mer hållbar, utan är även bättre prismässigt och ger en bättre kvalité på ölen. Dessutom förenklar det arbetet i produktionen och ölen blir lättare att hantera.
— Förpackningen har väldigt många fördelar, säger grundaren till Beer Factory, Thure Eriksson.
Inne i bryggeriet står en kompakt maskin, denna maskin är en småburksmaskin som Beer Factory gjort en investering i som underlättar arbetet. Tidigare år har bryggeriet jobbat med manuell kapsylering av glasflaskorna, men nu behöver det inte längre göra det då maskinen tar över det arbetet.
— Vi är tvungna att göra denna investering, annars blir det för jobbigt i längden, säger Mats Nobelius, som är delägare i Beer Factory.
Maskinen som köpts in kostar cirka en halv miljon kronor och det är inte första gången Beer Factory gör en sådan här satsning. Bara förra året lade de ungefär samma summa på att bygga tältet som de nu har till deras restaurang.

Den 1 juni trädde lagen om gårdsförsäljning av alkohol i kraft. I och med det får lokala bryggerier sälja direkt till konsumenter med vissa förbehåll. En intressant möjlighet för leksands bryggeriet, men det är en hel del som måste komma på plats först.
— Jag tror det vore värt att köra i gång gårdsförsäljningen om vi får tillstånd att få använda tältet. Annars tror jag det är helt kört för oss att få ekonomi i det, säger Mats Nobelius.
Både Thure och Mats är överens om att de hade varit kul att starta gårdsförsäljning, men innan det kan ske krävs det några olika beslut som måste fattas hos kommunen.
Men om de får grönt ljus från kommunen och bygglov för tältet vill de testa gårdsförsäljning till nästa sommar.
Vad är målet med bryggeriet och restaurangen?
— Att när vi gjort vårt här, att bryggeriet kan fortsätta att utvecklas, det är en dröm som jag har i alla fall, säger Thure Eriksson.
Mats Nobelius instämmer och önskar också att de bygger upp en så bra restaurang att när de någon gång i framtiden väljer att sluta kan den tas över av någon annan.
