Rättviksbacken satsar på professionell park

Dela:

Det är minusgrader och snökanonerna arbetar på för att Rättviksbacken ska kunna öppna den 21 december. Campingen intill backen har vuxit för varje år sedan den drog igång, men efterfrågan har varit större än utbudet av platser inför vintern berättar Krister Karlsson som tillsammans med sin fru driver Rättviksbacken.

— Vi har 16 i dag, men skulle behöva ett par till, vi har redan fått neka flera som skulle vilja ställa sin husvagn här, det är stor efterfrågan på vinterplatser, säger Krister.

Om det kommer att kunna bli fler kan han inte svara på då det beslutet ligger på kommunens bord där även backens framtid diskuteras nu förklarar Krister.

— Det ligger i diskussion nu hur hela backens upplägg ska bli, vi vet ingenting ännu. Vi skulle just investera in en ny pistmaskin, men avvaktar med tanke på att framtiden är oviss. Men vi hoppas att kommunen uppskattar att vi försöker få backen självgående, säger Krister som har ett avtal med kommunen i tre år till.

Det man däremot lägger lite extra krut på i år är att få till parken i toppskick berättar Krister. Just nu skymtar två stora jordhögar i mitten av backen som väntar på att få tillräckligt mycket snö på sig för att kunna prepareras och locka de mer våghalsiga åkarna att hoppa.

— Vi får professionell hjälp att bygga parken i år, det blir toppen.

Den nedersta delen av backen har mycket natursnö kvar som ligger och lockar redan pulkaåkarna hit. Andra Krister hoppas locka hit till backen i år är Danmarksturisterna.

— De som har varit här har varit positiva, det är en dagsresa från Köpenhamn. Planen är att försöka få ihop så pass många att man kan ha en direktvagn hit från Köpenhamn. Dalarna är exotiskt för danskarna och Rättvik är bra för man kommer direkt in till ett samhälle med ett annat utbud. Det är dessutom nära till andra backar för att ta sig vidare om man skulle vilja. Dessutom perfekt att åka tåg med barn, avslutar Krister.

Madeleine Drake
Madeleine Drake
madeleine.drake@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla