Bröderna Lennart, Robert och Kenneth Nilsson startar företag för fordonsladdning.

”Det ligger väldigt rätt i tiden”

Dela:

Syskontrion Kenneth, Robert och Lennart Nilsson från Rättvik har hittat modellen för att möta framtidens behov av laddstolpar till elbilar. Tillsammans startar de nu företaget Svensk Fordonsladdning AB.

— Det ska bli roligt att komma igång, det är som kosläpp kan man säga, säger Kenneth.

Idén till att starta företaget har funnits i många år men tog inte riktigt fart förrän Robert presenterade koncepten för sina bröder

— Jag tror att det ligger väldigt rätt i tiden nu, elbilsförsäljningen ökar hela tiden och jag har ju varit sugen på det här i väldigt många år. Att involvera Kenneth och Lennart kändes självklart, vi vet att vi jobbar bra ihop.

Under lång tid har arbetet med att forma företaget pågått och för bara några veckor sedan lämnade trion sina arbeten för att lägga allt krut på det egna företaget som kommer att ha sitt säte i Rättvik. Företagets affärsidé är att vända sig både till privatpersoner, företag och föreningar som behöver laddutrustning. Och även om det finns många aktörer på marknaden idag ser de att de har en styrka i sitt företag som många andra konkurrenter saknar.

— Först och främst har vi erfarenhet av alla typer av laddning och vi kommer att bygga hela projekt. Det finns många spelare på marknaden som jobbar med framförallt hemmaladdning, så där ser vi en stor konkurrens. Men när vi kommer upp på tunga fordon och supersnabbladdning då finns det inte lika mycket konkurrens och framförallt inte företag som kan ta hela projekt, totalentreprenader. Antingen har du någon som tillverkar, säljer laddstationer eller någon som jobbar med betallösningar att implementera i redan befintliga stationer. Men konkurrensen att kunna axla helheten i projekten är mindre, förklarar Robert.

I dag startat företaget upp ”på riktigt” och nu blir det fullt fokus på att bygga det egna företaget. Kontoret kommer att ligga i Rättvik men själva tillverkningen av laddstolparna kommer inte att ske här. Och även om Kenneth som är försäljningschef kommer att behöva kavla upp ärmarna för att ta sig an de första kunderna, så finns det redan spekulanter.

— Vi har en del i pipen som vi redan har offererat. Vi har en rad både stora och små potentiella kunder som vi sitter i långt gångna förhandlingar med sedan en tid, berättar Kenneth.

— Vi går ju ut nu med att vi kan ta projekt rikstäckande, vi har ett brett kontaktnätverk och kontrakterade underleverantörer som vi kommer att jobba med i allt ifrån projektering, beredning, installation, drift och övervakning, säger Robert.

Kommer ni att behöva anställa?

— Det är vår absoluta målsättning att vi under första halvåret kommer att behöva rekrytera personal, säger Kenneth.

Förutom att de är bröder och känner varandra väl så kompletterar de varandra erfarenhetsmässigt eftersom alla har en bakgrund i branschen. Och att det nu är dags att äntligen sjösätta företaget ser de naturligtvis framemot.

— Det känns ju jätteroligt, när man har jobbat så länge och nu äntligen få sätta det i verket känns ju fantastiskt roligt, avslutar trion.

Madeleine Drake
Madeleine Drake
madeleine.drake@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla