Annons
Siljan News logo
Annons

”Grannarna har fått lite att titta på”

Dela:

Bengt Öhman från Vikarbyn är en av deltagarna i TV3:s nya serie ”Bilprovningen” som har premiär ikväll. Bland annat kommer tv-tittarna att få besöka Bengts gård i Vikarbyn där han har omkring 100 fordon uppställda.

— Grannarna har fått lite att titta på då jag körde upp många av mina fordon på gården och lät de stå under hela sommaren inför tv-inspelningarna.

Bengt är 52 år före detta stockholmare som nu är bosatt i Vikarbyn, men att han hamnade här var faktiskt ett misstag.

— Det blev att jag 1992 hamnade på Classic car week av misstag. Sedan dess har jag varit där alla år förutom ett. Jag har blivit med i deras styrelse och anordnar rallys och sådana saker med. De roligaste att visa upp är de gamla bilarna till exempel bärgningsbilarna. Jag har många roliga minnen av folk som har kommit fram och pratat med mig om dem.

Annons

Vart fick du ditt stora intresse ifrån?

— Det har främst varit av mina leksaksbilar jag hade när jag var yngre. Intresset har jag inte fått av någon av min släkt, det har vuxit fram av sig själv helt enkelt. Sedan dess har jag samlat på mig ett antal fordon, över 100 bilar, lastbilar, mopeder och bärgningsbilar.

Realityserien kommer ha huvudfokus på bilprovningen i Tidaholm där man får följa dem och deras kollegor runt om i landet och deras möten med kunder och olika bilar. I andra avsnittet visas även klipp från sommarens Classic Carweek.

Ida Fändriks
Ida Fändriks
    Dela:
    Annons
    Annons