Annons
Siljan News logo
Annons

Väldesignad blomsterprakt på Åkerö

Dela:

Trots att det är sommarlov är det full aktivitet på Leksands folkhögskola. Från mitten av juni fylls många av skolans salar av sommarstuderande som vill lära sig mer om silversmide, keramik och bokbinderi bland annat.

I år samlades även en grupp florister vid Siljans strand för att vässa sina kunskaper om hur de kan smycka för fest.

— Efterfrågan på florister som kan smycka rum vid bröllop och andra event har ökat de senaste åren, säger Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson som håller i kursen och själva jobbar som florister.

De båda har slitit hårt med att förbereda kursen och häromveckan körde de i ett sträck från Skåne med ett stort lass blommor som snabbt behövde komma undan värmen och in i kylrummen på folkhögskolan.

Annons

— Många florister saknar möjligheterna att vidareutbilda sig och en kurs som den här där vi både lär ut teori och jobbar praktiskt tillsammans i en grupp är oerhört givande, säger Sara-Lisa Ludvigsson och Heidi Mikkonen fyller i.

— Man får byta erfarenheter och testa idéer tillsammans vilket gör att när vi kommer hem har vi med oss massor av inspiration.

Under veckan jobbade kursdeltagarna med brudbuketter, men fokus låg också på hur man bäst smyckar ett rum med blommor. Veckan avslutades sedan med att deltagarna hjälptes åt att smycka Walléngården för bröllop, och för ovanlighetens skull fick floristerna själva sedan sitta till bords.

— I vanliga fall får vi ju inte ens se hur vår smyckning tas emot och hur den fungerar när gästerna är på plats så det här är extra roligt för oss att få vara med om, avslutar de båda kursledarna.

 

Thorbjörn Carlsson
Thorbjörn Carlsson
thorbjorn.carlsson@siljannews.se
    Dela:
    Annons
    Annons