Siljan News logo

Stort intresse för Snedkanten

Dela:

De nya lägenheterna vid ”Snedkanten” i Leksand börjar så sakteliga ta form. Utvändigt börjar byggnaderna bli klara där man för tillfället arbetar med att färdigställa taket samtidigt som det målas för fullt inomhus. Intresset för lägenheterna är dessutom rekordstort.

— Vi har lagt ut lägenheterna på vår bostadsportal där vi fått in cirka 330 unika intresseanmälningar, berättar Elisabet Nises-Look, vd Leksandsbostäder AB.

De allra flesta som anmält sitt intresse bor redan i Leksands kommun men ett 70-tal intressenter är bosatta vid någon annan ort i Dalarna och 46 i övriga delar av landet. Det är dessutom en bred spridning även i åldrarna.

— Det är många yngre personer som visat sitt intresse. Över femtio procent är mellan 18 och 40 år, säger Nises Look.

Leksandsbostäder AB:s VD, Elisabet Nises-Look.

Redan nu återstår endast detaljer innan kontrakt kan skrivas för 30 av de totalt 45 lägenheterna där inflyttningen är beräknad till juli senare i år. Inflyttningen i Snedkantens lägenheter verkar också bidra positivt till flyttkedjan.

— Nästan 50 procent bor just nu i villor som alltså kan komma att bli aktuella till försäljning. Det är väldigt positivt för kommunen.

Störst intresse är det för tvårummarna, men även de större lösningarna med fyra rum och kök är eftertraktade. Av de totalt sju stora lägenheterna är redan fem stycken tingade berättar Nises Look. Leksandsbostäders vd har nyligen besökt de nya lägenheterna och gillade vad hon såg.

— Ja, allting löper på bra tycker ja. Just nu pågår som sagt målningen för fullt inomhus och det blir riktigt bra måste jag säga, avslutar Elisabet Nises Look.

Rasmus Näsman
Rasmus Näsman
rasmus.nasman@siljannews.se
    Dela: