Nybygget vid Granberget försenat

Dela:

I våras berättade vi att restaurangen i Granberget skulle renoveras, en investering som beräknades kosta upp emot sex miljoner kronor.

— Den befintliga byggnaden blir kvar, men vi kommer bygga ut 280 kvadratmeter fördelat på två plan. Skidshopen kommer flyttas upp till den nuvarande restaurangdelen och den nya restaurangdelen kommer rama in hela byggnaden till ett skidtorg utanför. Vi tror att den här lösningen kommer göra det lättare för våra gäster då allt finns på samma plan, shop, värmestuga och restaurang, sade anläggningschefen Markus Andersson då.

Nu står det dock klart att den nya restaurangen inte kommer kunna öppna till den kommande säsongen. Markus Andersson berättar att det handlar om flera olika orsaker.

— Dels kom vi igång med det markförberedande arbetet senare än vi räknat med eftersom snön låg kvar så pass länge som den gjorde. När vi sedan kunde börja gräva hittade vi en hel del saker i marken som inte var utmärkta vilket gjorde att processen drog ut ännu mer på tiden.

— Det är en projekteringsmiss från vår sida som ligger bakom förseningen. Ansvaret ligger helt och hållet på mig, säger Andersson.

Illustration: agnasARK

Själva skalet av byggnaderna står på plats vid Granbergets skidanläggning, men de kommer alltså inte att tas i drift under den kommande säsongen.

— Det känns så klart väldigt tråkigt att vi inte kommer kunna erbjuda våra kunder en fräsch restaurang denna vinter som vi hoppats på, men vi vill att allting ska vara helt klart innan vi öppnar.

Just nu flyter byggnationen på enligt Andersson som berättar att det inte gick att lägga ned så mycket tid man egentligen ville göra i anläggningen under sommaren. Förseningen innebär dock inga ekonomiska förluster.

— Det har varit väldigt mycket annat i kommunen under sommaren som vi fått lov att lägga tid på. Vi har helt enkelt inte haft tid nog till arbetet i Granberget under sommaren.

Den gamla restaurangen får alltså göra en sista säsong i drift, en säsong som Andersson hoppas kan inledas lika tidigt som förra året.

— Ja vi hoppas att vi skall kunna öppna vid Lucia i år igen. Så fort temperaturen når sex, sju minusgrader kan vi ha anläggningen klar på tio dygn, avslutar Markus Andersson.

Illustration: agnasARK
Rasmus Näsman
Rasmus Näsman
rasmus.nasman@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla