”Ett bra kvitto på det arbete som lagts ner”

Dela:

Det har länge varit en ambition och ett mål. Nu har Leksand Resorts camping vid Leksand Strand fått fem stjärnor av Svensk Klassificering.

— Leksand Strand är en fantastisk boendeanläggning med ett brett utbud som slår det mesta. Vi är givetvis oerhört glada att vi nu knipit den femte stjärnan och ser fram emot högsäsongen som drar igång vecka 25, säger Rony Forsberg VD på Leksand Resort och platsansvarig för Leksand Strand.

Enligt Svensk Camping Standard krävs ett stort utbud både vad gäller service och aktiviteter samt att skötseln även den ska hålla en väldigt hög nivå för att tilldelas fem stjärnor. Även områden som hygien, miljö och events är sådant som bedöms. Totalt finns det 323 campingar som klassificerats av Svensk Camping där Leksand Strand är en av få anläggningarna som sticker ut. Endast 16 av dessa har just fem stjärnor.

För att komma upp den nivå man nu bedöms hålla har Leksand Strand fokuserat väldigt mycket på att upprätthålla en hög standard vid sina servicehus vilka dels har ökat i antal, äldre byggnader har renoverats samt att rutiner förbättrats. Även poolområdet har förbättrats, aktiviteter som en hoppkudde och ett utegym installerats, en ny grillkiosk har byggts plus att campingen öppnat ett aktivitetscenter.

Utöver detta har flera av de 222 stugorna renoverats samt att man satsat på en by med glampingtält nere vid Siljan.

— Vi märker ett stort intresse för nya spännande boendeupplevelser och det är något vi vill arbeta vidare med. Den här klassificeringen är ett bra kvitto på det arbete som lagts ner och en sporre för det fortsatta arbetet med att utveckla anläggning mot målet att skapa Sveriges mest upplevelserika familjeresort. Jag är säker på att uppgraderingen kommer att tas väl emot av våra gäster under 2021, säger Rony Forsberg.

Rasmus Näsman
Rasmus Näsman
rasmus.nasman@siljannews.se
    Dela: