Längs riksväg 70 i Djurås byggs den nya bilverkstaden.

Kent vill serva människor och bilar

Dela:

I ett grådisiga novemberväder jobbas det febrilt i Djurås, två stora jordhögar ska försvinna och en helt ny 580 kvadratmeter stor bilverkstad ska ta form. Mellan järnvägsrälsen och riksväg 70, granne med Röda Korsets second hand satsar Kent Bjurman stort. Lastbil efter lastbil tömmer grus och Jakob och Emil från Eleganten sitter i varsin grävare. Marken vibrerar av de tunga arbetsmaskinerna.

Kent Bjurman hoppas att bilverkstaden ska stå klar innan maj.

– Jag skulle aldrig byta ut killarna som arbetar för mig, inte för allt guld i världen! 

– Det ska tydligen vara ett flöde av 11 000 bilar som passerar här varje dag, så nog ska väl det vara en bra plats för en bilverkstad, berättar han och blickar ut över riksväg 70.

Kent Bjurman sålde fyra gör-det-själv-biltvättar och tillsammans med ett bilintresse valde han att satsa och bygga bilverkstad i Djurås. Efter många år som husbilsägare ser han också ett stort behov av snabbare hjälp för däckbyte, reparation eller service på husbilar, och i Dalarna finns det gott om husbilar.

Gillar du bilar?

– Ja, jag gör ju det, men jag är ingen bilmekaniker. Jag importerar lite bilar också och i morgon flyger jag till New York och tittar på den nya Corvetten.

När står bilverkstaden klar?

– Innan maj månad hoppas jag, men mycket handlar hur vintern blir, svarar han.

Kents tanke är att fyra bilmekaniker ska arbeta med fem billyftar samt att däckhotell ska inrymmas på platsen. Han vittnar om att servicen är allt, både till människa och fordon.

Linda Axelsson
Linda Axelsson
linda.axelsson@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla