Brf Skogsparken skiss från Hultqvists Fastigheter.

Byggboom i Gagnef

Dela:

Fagervägen 5 kommer bestå av två huskroppar med 24 hyreslägenheter i varje med maximalt fyra våningar. 

– Nu finns det 500 personer i bostadskö här, berättar Gagnefs kommuns näringslivsutvecklare Tomas Kristoffersson. Det känns fantastiskt att det kommer byggas så många nya lägenheter i Gagnef.

När byggdes det lägenheter senast?

– Oj, inte riktigt säker, men längesen är det. Antagligen när man byggde lägenheterna på Färjbacksvägen.

– Vi hade några intressenter på hyresrättsbygget och politikerna tyckte att Kourosh Farhang på Acasa Bostad AB hade det bästa förslaget och jag tycker att det är roligt att en extern aktör väljer att investera här, säger Tomas Kristoffersson.

Förslag på planskiss på de planerade hyreshusen på Fagervägen. Arkitekt Rolf Bergsten.

De två hyreshusen kommer att byggas på kommunens gamla förrådstomt på Fagervägen i Djurås.

Förutom nya hyresrätter kommer även nya bostadsrätter att byggas i Djurås. De 16 bostadsrätterna byggs av Hultqvist Fastigheter och kommer att ligga på Myrvägen och heta Brf Skogsparken. 

– Vi vill ha rotation på bostadskarusellen här i Gagnef. I och med lägenheterna så kommer den som vill sälja sitt hus ha möjlighet att få en lägenhet i kommunen. Det finns förfrågan om bostäder från folk som vill flytta hit. Gagnef ligger bra till, rent strategiskt är det en bra pendlingskommun, förhållandevis bra bostadspriser och bra skolor. 

Mäklaren Amanda Allernäs på Svensk Fastighetsförmedling i Gagnef berättar att försäljningen av bostadsrätterna har gått bra.

– Vi har redan sålt 12 av de 16 bostadsrätterna, vilket är jättekul! Vi har riktat oss mot en äldre målgrupp och snittålder på de som ska flytta in på Skogsparken ligger på 65 år. 

Skiss Brf Skogparken på Myrvägen i Djurås.

Bostadsrätter i Gagnef?

– Ja, det kommer bli jättebra! Det finns nästan inga bostadsrätter i kommunen och innan har det funnits ett visst motstånd, man har sagt till mig ”det inte går att bygga bostadsrätter här” varpå jag frågat, har ni provat? Nej. 

Nu gör man mer än provar, nu är beslutet taget och Brf Skogsparken inleder markröjningen redan nu i höst. Det finns även tillstånd för att bygga etapp två på 16 lägenhet om intresset finns. 

Linda Axelsson
Linda Axelsson
linda.axelsson@siljannews.se
    Dela:

    Evenemang Se alla