Klassiska bilar och anrikt skådespel

Dela:

Redan 1992 samlades bilentusiaster i Rättvik för en hel veckas aktiviteter där det mesta kretsade kring klassiska bilar. Sedan dess har evenemanget växt och förändrats och lockar idag tiotusentals besökare. När Classic Car Week nu drar igång blir det som vanligt en stor veteranbilsmarknad, cruising och rally, men även en hel del musik. Norlie & KKV och Pumpbolaget inleder musikveckan på Utescenen vid Rättviks bowling och krog där artisterna avlöser varandra varje kväll under hela veckan. Även Dalhalla har ett späckat program med Sven Ingvars, Jill Johnson och P-Floyd på scenen den kommande veckan.

I Leksand som visserligen får besök av Classic Car Week under veckan ligger istället fokus på bygdens store dramatiker och hans Himlaspelet. Rune Lindströms berömda föreställning sätts upp i Sveasalen vid sex tillfällen i sommar och i år kliver Dan Ekborg in i ensemblen.

— Det som lockade mig var gemenskapen och att få jobba i Leksand just med tanke på mitt hjärta för byn och LIF. Det finns två saker som är viktiga för mig. Dels att Himlaspelet lever vidare för det är en otroligt fantastisk text. Det andra är att Leksands IF går upp i SHL igen, det är ju de två viktigaste saker man har, skrattar Ekborg.

I Siljansnäs samlas byn för den årliga Siljansnäsdagen nu på lördag. Det blir lådbilsrally, spiktävling och flyguppvisning och dessutom modevisning med byns designer Pirjo Blå. Under dagen ska även årets Siljansnäsare koras och till kvällen erbjuds två olika konserter.

Men det händer så klart mycket mer. I Ljusbodarna hålls en fäboddag, i Skallskog en friluftsgudstjänst och på Åkerö är det vernissage hos Galleri Ladan. Som om inte det räckte till så lockar Leksands kyrka med en brasskonsert och för den som vill ha mer av Himlaspelet bjuds på jordgubbsfrukost på Kulturhuset.

Mer information om Himlaspelet, Siljansnäsdagen och andra evenemang hittar du i Evenemangskalendern >>>.

Redaktionen
Redaktionen
    Dela:

    Evenemang Se alla