Äntligen dags för midsommar!

Dela:

Äntligen är det dags för den första majstångsresningen i Leksandsbygden. Först ut är Styrsjöbo som bjuder på dans, sommartal och spelmansmusik på lördag. Även Sätra by är som vanligt tidigt ute med sitt firande på söndag. Här blir det också dans och spelmansmusik, men här bjuds även på skönsång av Sätra kören.

Vill du vänta med att fira finns även mer stillsamma nöjen som vernissage i Tällbergs bystuga där målaren Leif Rönn ställer ut tillsammans med fotografen Anders Ludvigsson.

Är du bilintresserad och kanske av mest av mindre modeller kan ett besök på Rättviks kulturhus vara passande. På lördag öppnar utställningen Bilrelaterat där du bland andra kan beskåda några väl utvalda modellbilar ur Leif Tappers fantastiska samling.

— Det har väl blivit lite av en mani det här med att samla på modellbilar. Mycket av det som finns på utställningen har jag haft i min ägo länge. Nu jagar jag bara exklusiva bilar som jag köper, säger Leif.

Lite senare i veckan bjuds även på Barnhack, Veteranbilsrally och en föreläsning om Leksands trädgårdsmästare. Helst ska du ju inte heller missa att göra en stadsvandring i Leksand tillsammans med guiderna Stina Liljas och Karin Westerlund, som lovar att ta väl hand om deltagarna.

– Varje deltagare är viktig. Kommer det bara en så är det den deltagaren som får vår uppmärksamhet och information, säger Karin Westerlund.

Mer information om evenemangen här ovan och många fler hittar du i vår evenemangskalender.

Trevlig helg önskar Siljan News!

Redaktionen
Redaktionen
    Dela:

    Evenemang Se alla