Siljan News logo
foto: Bildbyrån

Årjes slutar efter 17 år

Dela:

Under 17 år har Leksandsbon Mats Årjes varit vd för Skistar som driver flera av Sveriges mest populära skidanläggningar. Nu är det dock dags att göra något annat skriver Årjes i ett pressmeddelande som skickades ut nu på morgonen.

– SkiStar är ett välmående bolag och för mig är det en lämplig tidpunkt att sluta nu och jag räknar med att hinna med fler utmaningar i yrkeslivet. Jag ser också fram emot att den närmaste tiden kunna fokusera mer på kampanjen med OS 2026 och fundera på vad min nästa spännande utmaning ska bli.

Skistar vars aktie är listad på Nasdaq Stockholm har under Mats Årjes tid som vd växt kraftigt och bolagets värde har ökat tiofalt. Årjes är för tillfället den vd som suttit längst på sin post bland landets börsnoterade företag och kommer att sitta kvar på sin post fram till att en ny vd är rekryterad.

– Jag har haft förmånen att sitta i SkiStars styrelse de senaste åtta åren med Mats Årjes som vd. Vi har haft ett utmärkt samarbete, och Mats Årjes har tillsammans med bröderna Erik och Mats Paulsson utvecklat SkiStar till vad bolaget är idag. Samtidigt har jag förståelse för att han vill hinna med andra intressanta uppdrag framöver, skriver Skistars styrelseordförande Eivor Andersson i en kommentar.

Redaktionen
Redaktionen
    Dela: