Många har redan hunnit bygga på Idre Fjäll. I det här område bygger också Frida Hansdotter sitt fjällhus.

Himmelsk lycka att få en tomt på Idre Himmelfjäll!

Dela:

För ett år sedan öppnade Idre Himmelfjäll, Sveriges senaste alpina skidanläggning. Ett fjäll som lockat tomtköpare från hela landet.

Tillgången till ett fjäll, lämpad för både alpint och längdskidåkning, men också närhet till ett av Sveriges största snöskoterledsystem, skapar det ena benet för den unga skidanläggningen. Det andra är de attraktiva tomtområden som finns på fjällsluttningen.

— För att sälja en tomt krävs en skidanläggning och för att få gäster till skidanläggningen krävs fjällhus, skrattar Peter Höögs, som är ansvarig för tomtförsäljningen på Idre Himmelfjäll.

— Vi hade flera tomter och fritidshus på plats när anläggningen öppnade i december i fjol, men sedan dess har det verkligen tagit fart.

I våras när resor skulle undvikas slog det mot tomtförsäljningen, men under sommaren var det väldigt många som besökte fjällvärlden runt Idre och kom i kontakt med Idre Himmelfjäll.

—Nu har vi varit med om något som ingen trodde skulle vara möjligt. Vi säljer så mycket tomter så vi håller på att sälja slut på det vi har till försäljning. Nu jobbar vi på att öppna nya tomtområden, säger Peter Höögs. Det sedan 80 tomter sålts det senaste halvåret.

Peter Höögs hjälper dig att hitta rätt tomt i snön på Idre Himmelfjäll.

Storslagen utsikt

Ett av de områden som nu öppnas har det himmelska namnet Neptunus, då Idre Himmelfjälls områden och vägar döpts efter stjärnor och planeter.

Peter Höögs visar tomter på löpande band för alltfler som ser en fjällstuga som lite av en dröm.

— Ska jag rangordna vad köparna frågar efter så är det utsikten som de flesta värdesätter högst.

Utsikten från Idre Himmelfjäll bjuder på storslagen fjällutsikt mot de närliggande svenska fjällen och hela vägen in i Norge med magiska Rendalssölen som kronan på verket.

Det egna fjället, som Idre Himmelfjäll är byggt på, bjuder på bästa syd-väst läge för fjällstugorna.

— Genom att tomterna ligger på fjällsluttningen så finns det utsikt från så gott som alla tomter.

Ski in ski out

Att hitta en en tomt i bättre läge för skidåkning är nära nog omöjligt i de flesta andra befintliga skidanläggningar.

— Lite överraskande så rankas utsikten som viktigare än närheten till skidlift och skidåkning, men här finns verkligen perfekt ski in ski out. Det ska gå att glida från stugan till backen och liften och sedan tillbaka hem till så gott som alla stugorna, lovar Peter.

Lite tuffare blir det att nå längdspåren, för då väntar först lite uppförsbacke. Men nya skidspår ska skapas och då kommer skidspåren att runda hela fjället.

— Priset för en tomt är också en anledning till att vi sålt så många tomter, dessutom är tomterna ofta stora och inramade av grönområden.

Väldigt många stugägare uppskattar också möjligheten att kunna ta snöskotern till tomten och det stora ledsystemet för snöskoteråkning som finns intill, ja till och med över Himmelfjälls topp.

— Vi har dragit skoterspår där de kan framföras på ett säkert sätt utan att störa andra stugägare, säger Peter Höögs, mellan två visningar av tomter i gnistrande solsken och djup snö.

Peter Höögs och Idre Himmelfjäll öppnar inom kort ett nytt tomtområde.

Fjälldrömmar och bostadsrätter

Många har redan hunnit skaffa både tomt och bygga hus. Olympiska guldmedaljören Frida Hansdotter färdigställer just sitt fjällhus högt upp på Idre Himmelfjäll.

I andra delen av Idre Himmelfjäll ligger Skidboden och lite längre upp bygger Idre Fjäll nu en stor byggnad som ska inrymma restaurang, reception och en servicebutik.

Mellan skidboden och restaurangbyggnaden har ett antal stora lägenhetshus uppförts.

Företaget Omnires bygger bostadsrätter i fyra stora hus med åtta lägenheter i varje.

— Vi såg dels den fantastiska naturen, men också en del av Idre som fortfarande var orörd som det som lockade oss att bygga här, säger Ulf Botos i företaget Omnires.

— Sedan handlar det här om en skidanläggning med riktigt bra ski in ski out till en snäll familjebacke, för vi ser Idre Himmelfjäll som en väldigt bra familjeanläggning, säger Ulf Botos.

Från små mysiga fjällstugor till stora bostadsrätter. På Idre Himmelfjäll finns tomter för alla behov, speciellt nu när ytterligare ett tomtområde öppnas för försäljning.

Jupiter Lodge är bostadsrätter med åtta lägenheter i varje hus vid pistkanten på en sidan och längdspåret på andra sidan.

Vill du veta mer om tomterna på Idre Himmelfjäll?

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter>>>.

Annons för Idre Himmelfjäll
Annons för Idre Himmelfjäll
    Dela:

    Evenemang Se alla